Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió

2018 Tábortűz Piknik

Tábortűz Piknik avagy Fater, Szomszéd és fél Tokod a Kockahegyen

 

Hosszas, majdnem két és fél-három hónapos előkészület után április 30-án este megvalósult az, amire ha nem is a Szatmári dalában említett százat, de 25 évet mindenképp várni kellett. Igen, ahogy azt Nyergesújfaluról és Esztergomból is sokan láthatták, Tokod felett felgyulladt a Tábortűz, nem kevés tokodit és környékbelit csábítva arra, hogy a hosszú hétvégén felmenjenek a hegyekbe.

Tény, hogy két nap elteltével még mindig a Nélküled című szám és az elképesztő életérzés hatása kitart, továbbá szervezőként ezúttal az élménybeszámoló és értékelő cikkben szubjektív irányból közelítjük meg a rendezvényt.

Ahogy az korábban elhangzott, az inspirációt a 25 évvel ezelőtti szinte ugyanilyen rendezvény adta, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán. Rengeteg szabályozás szigorodott azóta, így az elmúlt két hónapban nem kevés utánajárás, engedélyeztetés, véleményezés, és a bürokráciával való harc előzte meg az esemény létrejöttét. Végül azonban, néhány nappal április 30-a előtt a szervező kooperáció megkapta a zöld lámpát. Két pont volt, amikor egy hajszálon múlt az egész esemény megléte. Óriási szerencsénk volt, hogy április végén még nem kezdték meg az Egyházvölgy útjainak felbontását, továbbá óriási szerencsénk volt, hogy 22 óra magasságában ezúttal nem a Duna, hanem a Gete húzta el azt a bizonyos csúnyán villámló zivatarfelhőt.

Az élménybeszámoló részleteibe ezúttal nem mennénk bele, hiszen úgy gondolom, a tegnapi nap az már szájról szájra elterjedt. Úgy indultunk neki, hogyha mi, és a mi társaságunk felmegy, süt egy jót és jól érzi magát, már megérte. Ennek ellenére a saját számításainkat is felülmúlva, a tűz meggyújtásának pillanatában sacc/kábé 300 ember biztosan jelen volt a helyszínen, ha nem több. Őszinte bevallás szerint ekkora népszerűségre mi sem számítottunk. Reményeink szerint ezzel a nyitó partival valamit el tudtunk indítani, amely majd egy kicsit jobban felpörgeti a falut, és ahogy többen kértétek-kérdeztétek, lesz még ilyen. Egyelőre néhány hétig biztosan szusszanunk és értékelünk, de mindenképp folytatás következik.

És itt a helye annak, hogy mindenki tudtára adjuk azt, hogy ez a rendezvény a kombó nélkül nem jöhetett volna létre. Ahogy a januári annavölgyi disznóvágáson létrejött a kombó, ugyanúgy sőt annál nagyobb összhangban tudott együttműködni Tokod két fiatalokból álló szervezete, az ÖTE és a HKM, amely ezúttal kiegészült a TokodGirlz Drinkbar hölgyeivel.
Mindenki a tőle telhető legtöbb idejét, energiáját és kapcsolatrendszerét adta bele abba, hogy a követelményeknek megfeleljünk, a rendezvény létrejöhessen, és ne csak egy szimpla sütögetés hanem egy hosszú távra szóló élmény részese legyen mindenki.


Köszönjük azoknak, akik támogatásukkal elősegítették a rendezvény létrejöttét: a Tokodi Torkosok csapata, Tokod Nagyközség Önkormányzata, Szemes József, Ferencz Aurél és Gergely Beáta, Juhász Sándor, Bánhidiné Mészáros Edit és Bánhidi László, Lukács Béla, Resszer Kristóf, Czirkelbach Ferenc, Farkas Lajos, Karikás László, Ifj. Solymosi György, György István, Egri József.

Köszönet a lehetőségért Papp Rudolfnak!

 

Köszönjük a segítséget a terület kaszálásában Süveges Zoltánnak, Szabó Tamásnak, György Mátyásnak, Kolek Ferencnek.

 

Köszönet azoknak akik aznap és másnap a faanyagok hordásában segítettek: A Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak, akik közül szeretnénk kiemelni Bánhidi László óriási és önzetlen segítségét, Kertész Györgynek, Manga Márknak, Szabó Andornak, Ollé Kornélnak, Robotka Dénesnek, Egri Katalinnak és Hundzsa Zuzunak.

 

Köszönet továbbá az egészségügyi biztosítást nyújtó GA Medic-nek, a zenét szolgáltató RHS Dj Team-nek és Slukinak.

A személy szerint felsoroltakon kívül pedig természetesen mindenkinek akinek a segítsége benne volt a Tábortűz Piknik létrehozásában. Mindenki egy láncszem volt, nélkületek nem sikerült volna!

 

Az esemény előtti közvetlen előkészületek kemény fizikai munkával jártak, amely mind a segítők, mind a szervezők energiáját kellőképpen leszívták estére, azonban amikor 20 óra 30 perckor a tűzoltóautó tetejéről láttuk a több száz résztvevő őszinte mosolyát és örömét a tűz körül, minden fáradságot felülmúl. Megérte, mert jól éreztétek magatokat. Megérte, mert több száz tokodi jött össze, akik évek, durvább esetben évtizedek óta nem találkoztak egymással, most egy este azonban óriásit mulattatok a falu felett. Köszönjük Nektek hogy eljöttetek! Köszönjük hogy leültetek sütni, hogy végignéztétek a tüzet, hogy hajnalig nyomtátok a táncot, és hogy egyként énekeltétek azt, hogy mi bizony egy vérből valók vagyunk! Hiszen Tokodon mindenki rokon vagy Szomszéd 😉

Így élünk vidéken, szerényen de boldogan!

Szép volt Lányok Fiúk, szép volt Tokod! Jövőre Veletek Ugyanitt!
Előtte még tali a Borúton 😀

 

#csakatokod
#tokodote
#tokodgirlz
#igyunkmegegyet
#egyuttafaluert
#egamaglyaeg
#szepvoltfater
#polgarjeno